maandag 30 oktober 2017

°Hip hip hoeraa voor Maissa! °











Thema ' Nieuwsgierige Lotje'


We hebben twee weken rond het verhaal ' Nieuwsgierige Lotje' gewerkt. We hebben allerlei leuke dingen gedaan rond heksen! Kijk maar even mee


Onze heksenhoeden beschilderen op muziek. De juf maakte de klas helemaal donker en zette griezelige muziek op. We mochten dan met onze handen onze hoeden helemaal zwart, paars of oranje maken. 






Met een werkje van vorige week maakten we een beestje rond thema heksen. Een spin, een poes, een vleermuis,... moesten we uitprikken met een priknaald.

In de werkhoek plakten we een heks a.d.h.v. een stappenplan. Stapje voor stapje maakten we een heks! Hiervoor moesten we echt goed kijken. 

In de kring konden we een heksenhuis bouwen. We kregen lakens, tafels, banken, stoelen,... van de juf om dat te bouwen. Wat vonden ze dat leuk! 

' Juf, ik ben de slaapheks!'

Natuurlijk gingen we ook eens op uitstap naar het bos! Daar kregen we de opdracht om takken, kastanjes, eikels,... te verzamelen zodat we deze konden gebruiken in onze winkelhoek. 





WHaaa! Een heks in de klas! Weglopen!


Zo de heksenhoeden zijn droog... Klaar om ze te versieren met glitters, figuurtjes,... en ze te bestempelen. 

Er zitten overal heksen in de klas! Brrr...


De winkelhoek veranderde in een heksenwinkel. De kleuters van de poppenhoek konden hier spulletjes kopen voor hun heksensoep. Zo waren er spinnen, schorpioenen, oogballen,... aanwezig in de winkel.

Bijschrift toevoegen


Een nieuw werkje in de werkhoek! A.d.h.v. een stappenplan een heks schilderen en haartjes uitknippen.

Een eerste spelletje in de spelletjeshoek was een telspel. Zo kregen ze elk een telkaart en moesten ze de juiste hoeveelheid ingrediƫnten in hun soep stoppen. Het tweede spelletje was het heksensoep spel. Rollen met de dobbelsteen en dan een paddenstoel kiezen. Zit er hetzelfde kleurtje onder als op de dobbelsteen? Ja? Dan mag je de paddenstoel in jouw soep gooien.



Het smakenspel! Draaien met het rad en dan proeven van vieze dingen die de kookheks heeft meegebracht. Namelijk heksenbloed ( ketchup ), nagelschilfers ( kokos ), wormen ( spaghetti),...

Ze hadden er allemaal hun plezier in! 





Op vrijdag maakten we lekkere pompoensoep! Hiervoor moest de pompoen helemaal uitgehold worden! Vies hoor!  
Snijden van pompoen, niet gemakkelijk! 


En dan tijd om te proeven! 



En zo eindigde onze twee weken rond heksen.