zaterdag 30 september 2017

° Thema Rikki is jarig °


Hip hip hoera voor Rikki! Vrijdag ( het blauwe dagje) vierden we Rikki zijn verjaardag. 
Daarom moesten we goed nadenken over wat we allemaal nodig hebben om een verjaardag te vieren nl. ballonnen, slingers, een kroon, een taart, kaarsjes,...
Maar hebben we dat wel allemaal? Sommige dingen moesten we zelf knutselen, gaan zoeken, inoefenen,... Er was dus werk aan de winkel! 

Wat hoort er nu eigenlijk bij een verjaardag? We kregen een blaadje met allemaal verschillende prenten nl. kaas, een kat, een parasol, een taart, een kroon,... De kleuters moesten enkel de prenten uitknippen en opplakken die horen bij een verjaardag. Daarna mochten ze hun blad versieren door slingers, ballonnen,... op hun blad te tekenen.

Kroonmemorie. Zoek de juiste schaduw bij de juiste kroon. Goed kijken naar de vorm!

Slingers maken volgens patroon. Eerst moesten ze repen papier knippen, knippen op de lijn. Daarna maakten ze een cirkel van het reepje papier en kleefden ze de uiteinden op elkaar. En zo moesten ze verdergaan tot er een hele lange slinger ontstond! Van de ene muur tot de andere!

Zoeken van het juiste cadeau. 

Een cadeau versieren! Hiervoor moesten de kleuters de vierkantjes op de juiste plaats plakken. 

Cupcakes maken van papier-maché 

Gezellig in een boekje kijken.



Op vrijdag was het dan eindelijk tijd om te feesten! Pannenkoekenfeest! 








Een tijdje geleden bracht Firdaws mooie schelpen mee uit Dubai. Daarom maakten we met de schelpjes een mooie kader voor een klasfoto! Het resultaat zal volgende week te bewonderen zijn! 


zondag 24 september 2017

° Thema Rikki en zijn vriendjes°

Iedereen kreeg een kleurplaat van Rikki of Anni. Deze mochten we versieren. Maar ze moesten wel ogen, oren, een neus en een mond hebben! Daarna maakten we samen een mooi groepswerk. Hiervoor schilderden we het bos op grote bladen. Ons werkje kan je bewonderen in de gang.

Puzzelen van gezichten a.d.h.v. opdrachtkaarten

Vriendschapsbandjes maken door rietjes in stukken te knippen en te rijgen.

Samen spelen met de blokken

In de poppenhoek konden we ons verkleden. We kregen ook rollenkaarten zoals mama, papa, dochter en zoon. 

Spelen met de barbie's

Dansen maar!

Net zoals Rikki en zijn vriendjes maakten we een vriendjestrein. 


Aan de computer konden we naar het digitaal prentenboek ' Rikki en zijn vriendjes' kijken en luisteren. Daarna moesten we de verschillende prenten in de juiste volgorde kleven. 

Deze week vergeleken we elkaar ook qua lengte. Wie is er de grootste? Wie is er de kleinste? Op het einde gingen we allemaal van klein naar groot staan. 

Zichzelf schilderen op een spiegel. 

Donderdagnamiddag gingen we samen met de kleuters van juf Inge naar de winkel. We hadden namelijk ingrediënten nodig voor onze wortelsoep! 


Op vrijdag maakten we lekkere wortelsoep a.d.h.v. een stappenplan! Dat was smullen! 



° Een nieuwe klas, nieuwe vriendjes en een nieuwe juf°



De eerste week hebben we allemaal een symbooltje gekregen. Deze moesten we mooi inkleuren. Maar weet je wat Rikki gedaan heeft? Hij heeft onze tekeningen allemaal in stukken geknipt! Dus moesten we ze terug in elkaar puzzelen! 

Spelen met de parels

Spelen met de blokken

Zoeken van de juiste boekentas aan de juiste kaptok.