zaterdag 30 september 2017

° Thema Rikki is jarig °


Hip hip hoera voor Rikki! Vrijdag ( het blauwe dagje) vierden we Rikki zijn verjaardag. 
Daarom moesten we goed nadenken over wat we allemaal nodig hebben om een verjaardag te vieren nl. ballonnen, slingers, een kroon, een taart, kaarsjes,...
Maar hebben we dat wel allemaal? Sommige dingen moesten we zelf knutselen, gaan zoeken, inoefenen,... Er was dus werk aan de winkel! 

Wat hoort er nu eigenlijk bij een verjaardag? We kregen een blaadje met allemaal verschillende prenten nl. kaas, een kat, een parasol, een taart, een kroon,... De kleuters moesten enkel de prenten uitknippen en opplakken die horen bij een verjaardag. Daarna mochten ze hun blad versieren door slingers, ballonnen,... op hun blad te tekenen.

Kroonmemorie. Zoek de juiste schaduw bij de juiste kroon. Goed kijken naar de vorm!

Slingers maken volgens patroon. Eerst moesten ze repen papier knippen, knippen op de lijn. Daarna maakten ze een cirkel van het reepje papier en kleefden ze de uiteinden op elkaar. En zo moesten ze verdergaan tot er een hele lange slinger ontstond! Van de ene muur tot de andere!

Zoeken van het juiste cadeau. 

Een cadeau versieren! Hiervoor moesten de kleuters de vierkantjes op de juiste plaats plakken. 

Cupcakes maken van papier-maché 

Gezellig in een boekje kijken.



Op vrijdag was het dan eindelijk tijd om te feesten! Pannenkoekenfeest! 








Een tijdje geleden bracht Firdaws mooie schelpen mee uit Dubai. Daarom maakten we met de schelpjes een mooie kader voor een klasfoto! Het resultaat zal volgende week te bewonderen zijn! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.